MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Mělnický deník - zprávy

Z regionu

Mělnický deník - zprávy Zdroj: Mělnický deník - zprávy |

Speed Marathon na Mělnicku odhalil pouze čtyři závodníky na silnicích

25. 4. 2024 | Pouze čtyři příliš rychlí řidiči. To je výsledek letošní dopravně bezpečnostní akce Speed Marathon na Mělnicku. Policisté měřili v regionu rychlost projíždějících vozidel na patnácti místech.

Burčáku na Mělníku bude letos zřejmě pomálu. Většinu révy spálily jarní mrazy

25. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Vinaři v Mělníku dobojovali. Už není proč se trápit s jarními mrazíky. Počasí posledních dní rozhodlo, že z vinic nebude téměř co sklízet. Nabídka burčáku z hroznů z místních vinic bude na podzim hodně omezená.

Nejvíce vysloužilých mobilů k recyklaci donesli čtenáři do kralupské knihovny

24. 4. 2024 | Nejvíce starých mobilních telefonů v rámci sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně přinesli čtenáři do Městské knihovny v Kralupech nad Vltavou. V celých středních Čechách se sebralo přes čtyři tisíce přístrojů. Cílem projektu je připomenout správnou cestu, jak se zbavit vysloužilých mobilů, z nichž se po recyklaci vrátí řada surovin zpátky do oběhu.

Na Hosťák už jen na procházky. Restaurace na vrchu nad městem zůstává zavřená

24. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Kralupská restaurace Hostibejk na stejnojmenném vrchu nad městem, ke které se vztahují vzpomínky několika generací, je už dlouho zavřená. Jaké jsou její další vyhlídky, je nejasné. Zatím zůstává v nabídce realitních kanceláří.

Léto na mělnickém zámku: divadlo i čtyři tenoři, tři Kleopatry a kapela Jelen

24. 4. 2024 | /VIDEO/ V první polovině prázdnin se nádvoří mělnického zámku změní v letní scénu, která nabídne muzikál, koncerty hvězd i divadelní představení.

Při hromadné nehodě u Turska se zranili čtyři lidé, zasahoval i vrtulník

23. 4. 2024 | Celkem čtyři cestující ošetřili zdravotníci po hromadné nehodě na silnici druhé třídy 240 mezi Turskem a Kralupy nad Vltavou v úterý 23. dubna odpoledne.

Výlety do středověku: mění se čas startů prohlídek mělnického podzemí

23. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ S prvním květnovým dnem se mění časy prohlídek mělnického podzemí. Zatímco nyní startují výpravy s průvodcem vždy v celou, nově budou začátky v půl.

Na Kokořínsku zatarasil silnici spadlý strom. Hasiči kmen rozřezali

23. 4. 2024 | Na silnici u Nebužel na Kokořínsku spadl v úterním ránu strom. Na místě zasahovali hasiči. Cesta byla brzy opět volná.

Na parkovišti v Nerudově ulici bude nový automat. Řidiči tam zaplatí i kartou

23. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Letitý parkovací automat z parkoviště vedle pošty v Nerudově ulici v Kralupech nad Vltavou, který bývá často mimo provoz, zmizí. Platit za parkování ve všedních dnech a v sobotním dopoledni se tam však bude stále – v novém automatu.

Silnice od kruháku u rafinerie k zahradnictví je průjezdná. Oprava se odložila

23. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Se zahájením jarní sezony to pro veltruské zahradnictví Jelínek vypadalo bledě. Středočeský kraj plánoval rekonstrukci úseku silnice II/101, který je jedinou příjezdovou cestou do zahradnictví, na duben. A to by znamenalo i úplnou uzavírku. Odříznuta měla zůstat i obec Všestudy. Nyní se termín oprav posunul.

Sokolí rodina na kralupském komíně: v hnízdní budce už jsou tři mláďata

22. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Tři mláďata sokola stěhovaného se vylíhla páru dravců v hnízdní budce na komíně kralupské rafinerie. Vejce zahřívá i samice v hnízdě na komíně neratovické Spolany. Obě sokolí rodiny lze sledovat online.

Jahody v ohrožení. Kvetoucí pole ve Vraňanech chrání před mrazy folie

22. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Vraňanská farma Hanč, známá jako jahodárna, od minulého týdne bojuje s chladným počasím, které by mohlo zničit úrodu. Bílými květy posetá pole jsou postupně zakrývána foliemi. Pro farmáře to znamená závod s časem. Rozlehlá pole nelze zakrýt naráz.

Kralupy nad Vltavou, Otvovice a Zákolany spojuje nová cyklostezka

21. 4. 2024 | Mezi Kralupy nad Vltavou, Otvovicemi a Zákolany vede nová cyklostezka, navazující na cyklotrasu mezi pražským Šáreckým údolím a Okoří. Slavnostně bude otevřena poslední dubnovou středu. Cyklisté jí nepřipijí sektem, ale iontovými nápoji.

Fronty na pikantní zázrak. Do Hostína se jezdí nejen pro chřest, ale i pro křen

20. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Firma Český chřest se sídlem v Hostíně u Vojkovic vrátila na trh pravý český křen. Po pěti letech příprav má za sebou první úspěšnou sklizeň. A už teď je podle silného zájmu jasné, že vedle chřestu proslaví vesnici nedaleko Kralup nad Vltavou i křen.

Zima se nevzdává. O víkendu čekají Mělnicko i ranní mrazíky

19. 4. 2024 | Naděje na časné a kouzelné jaro jsou pryč. Víkend přinese na Mělnicku zřejmě i ranní mrazíky. Přes den by se teploty měly pohybovat kolem tří až sedmi stupňů.

Opravy Veltruské začínají. Od pátku platí na dva a půl týdne úplná uzavírka

18. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Marné byly naděje řidičů, že uzavírka Veltruské ulice, která začíná v pátek 19. dubna, bude pouze částečná. Silnice mezi kralupským kruhovým objezdem u Lidlu a křižovatkou směrem na Veltrusy bude zcela neprůjezdná.

Nábor hrdinů v Mělníku: zapojte se do registru dárců kostní dřeně

18. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ K dalšímu rozšiřování databáze Českého národního registru dárců dřeně, která je nadějí pro těžce nemocné, přispívá i Nábor hrdinů. V Mělníku se zápis do registru koná v úterý 23. dubna v kavárně v Bezručově ulici.

Speed Marathon je tu. Známe místa na Mělnicku, kde se v pátek měří rychlost

18. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nohu z plynu. Další ročník policejní akce Speed Marathon je tu, tento pátek vyrazí dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celém Česku, aby kontrolovali rychlost projíždějících aut. A jako každý rok dávají vědět předem, kde budou měřit. Na Mělnicku jde o jednadvacet míst a část dálnice D8.

V Tuhani se objevila nebezpečná tularémie. Nepřibližujte se k mrtvým hlodavcům

17. 4. 2024 | V Tuhani nedaleko Mělníka je potvrzen výskyt tularémie. „Nepřibližujte se k uhynulým zajícům, hrabošům a nutriím,“ varuje radnice. Nebezpečná nemoc je přenosná nejen na psy a kočky, ale také na lidi.

Minice slaví, Kralupy schválily změnu územního plánu. Developer chystá žalobu

17. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Lidé v Minicích se radují. Developerský projekt v této kralupské čtvrti, který se chystá už několik let, má novou podmínku - druhou příjezdovou cestu. Na pondělním zasedání to schválili zastupitelé města. Může to mít ale dohru u soudu.



Zpravodajství MělníkDnes.cz

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...

Na Mělnicku napadla žena svého partnera nožem, pobodaný muž skončil v nemocnici

V neděli, krátce po šesté hodině v podvečer přijala policie oznámení o muži, který měl zjevné poranění na hrudníku a pohyboval se na Štěpánském mostě ...

Nejlepší způsob, jak zajistit bezpečnost práce, je účinná prevence. Ústav bezpečnosti práce zahájil kampaň pro zaměstnavatele

Výzkumný ústav bezpečnosti práce pod záštitou MPSV vyhlásil kampaň nazvanou "Chcete-li ušetřit, vsaďte na správné přidělení osobních ochranných pracov ...



Čtvrtek 25.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes