MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Afrika Ve Věži - Výstava (Mělník)

Kdy:
Pátek 16.05.2014 od 14:00 hod až 22.06.2014
Kde:
Galerie Ve Věži, Mělník
Pořadatel:
Sdílet:

Výstava Afrika ve věži je zajímavou kombinací souboru obrazů české malířky Radu Tesaro a sběratelky afrického umění Marie Imbrové, která zde představuje kolekci originálů ze Zimbabwe.

Radu Tesaro (nar.1979), vlastním jménem Radka Tesařová, je bytostnou malířkou nezaměnitelného stylu, které dlouhodobý pobyt v Zambii od roku 2004 umožnil dopracovat se vlastní specifické stylizace, odvahy pracovat s barevnými plochami, a výjevy všedního dne transformovat do obrazů, které září barvami, teplým sluncem a nedefinovatelným časem.

Marie Imbrová (nar.1960) je profesí afrikanistka, která dlouhodobě žila a pracovala na českých velvyslanectvích v Keni a v Zimbabwe. Existenční problémy generace nadějných zimbabwských autorů v minulém desetiletí a její vědomá snaha podpořit aktivity renomovaných výstavních galerií v Harare, kde žila od roku 2005, ji vedly k cílenému vyhledávání nadějných zimbabwských autorů, jejichž díla nakoupila do své soukromé sbírky. Po trvalém návratu do Čech, po roce 2009 je představila na dvou průřezových výstavách v Galerii Emila Juliše v Černcicích u Loun a na lobkowiczkém zámku v Roudnici.

Vernisáž výstavy se koná 15. 5. 2014 od 18 h!!
Vstupné: zdarma

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



56,84494972229