MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Divadýlko Mrak: Vánoční pohádka aneb o Vánocích a zakleté čepičářce - Kralupy nad Vltavou

Kdy:
Pondělí 14.12.2015 od 16:30 hod
Kde:
KD Vltava, Kralupy nad Vltavou
Pořadatel:
Sdílet:

Klasický biblický příběh se autorům zdál pro děti velmi těžko srozumitelný. K realizaci představení proto využili základní pohádkový motiv - dobro - zlo a ten převedli mezi nebe a zemi.
Pohádka začíná v chaloupce hodné a usměvavé čepičářky Marjánky, která má jeden veliký sen - stát se bohatou princeznou. Ovčák Toník má Marjánku rád, snesl by jí třeba modré z nebe, ale místo dukátů nosí jen červená jablíčka a písničky, ze zlata má jen srdíčko. Celý lidský svět hlídá spokojený Anděl. Jednoho dne se však na zemi zjeví ďábel a svým bohatstvím očaruje Marjánku v zlou a chamtivou. Nešťastnému ovčákovi Toníkovi se zjeví Anděl a poradí, aby odvedl Marjánku do betléma, protože tam se má narodit král všeho dobra Ježíšek. Když Marjánka ve chlévě uvidí novorozeně, pochopí, jak ošklivé je být zlým člověkem, prosí Toníka i děti za odpuštění a zlo ztratí svou moc.

Pohádka dětem ukazuje proč se lidé obdarovávají a proč se mají mít rádi "alespoň" o Vánocích.
Na závěr představení se ozdobí stromeček, všichni si zazpívají koledy a připomenou vánoční zvyky a obyčeje, v sále se rozhostí kouzlo Vánoc. Po pohádce vylosujeme vítěze razítkové soutěže. Ceny do soutěže věnuje Global Kralupy.

Vstupné: 60,- Kč

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,007188796997