MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Mělnická zdravotní, a.s., pořádá Den zdraví

20.06.2016
Mělnická zdravotní, a.s., pořádá ve středu 22. 6. 2016 Den zdraví. Akce se zúčastní lékaři z jednotlivých primariátů nemocnice a otevřeny budou ambulantní provozy vybraných oborů. Na návštěvníky čeká široká škála preventivních vyšetření, názorné ukázky a mnoho informací z jednotlivých zdravotnických oborů.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Hosté se mohou těšit na průchozí maketu tlustého střeva, o velikosti 9 x 4 m. Průvodci zájemcům na maketě názorně popíší, jak tlusté střevo funguje a jaké choroby jej postihují.

Jedním z bodů programu Dne zdraví bude možnost využít návštěvu cévní ambulance a poradit se s odborníky Mělnické zdravotní, a.s., o potížích spojených s křečovými žilami. Společnost APTUM naváže na cévní problematiku a umožní ve spolupráci s chirurgií Nemocnice Mělník klientům ošetření metliček či dalších kožních defektů speciálním přístrojem.

Informace budou moci získat také budoucí maminky, kterým porodní asistentky gynekologicko-porodnického oddělení zodpoví veškeré dotazy týkající se porodů v Nemocnici Mělník. Klientkám gynekologicko-porodnického oddělení budou nabídnuty služby Lenky Kubáčové ze společnosti Alfa Universum L. K., jež si s rodičkami popovídá o osobnosti dítěte, a služby zástupkyně spolku ÚSMĚV MÁMY, která pohovoří o době poporodní a psychických změnách v šestinedělí.

Interní oddělení mělnické nemocnice klientům zkontroluje hladinu cukru v krvi a odborníci ze Všeobecné zdravotní pojišťovny návštěvníkům změří tlak a procentuální obsah tuku v těle. Dále klienty informují o benefitech, které se vztahují na jednotlivé segmenty společnosti.

Na urologické ambulanci se lékaři budou věnovat prevenci a případné zájemce vyšetří v souvislosti s rakovinou varlat či onemocněním prostaty.
Díky Soukromé střední zdravotnické škole Mělník si návštěvníci mohou vyzkoušet resuscitovat člověka nebo zjistit, jak vypadá otevřená zlomenina, připravená za pomoci líčidel.

V souvislosti s prevencí kožních obtíží bude možné vyšetření znamének dermatologem lékárny Benu, jehož působiště klienti naleznou v prostorách recepce Nemocnice Mělník.
Den zdraví cílí také na děti školního věku, kterým bude pomocí speciálního přístroje ukázáno, jak důležitý je důkladný postup při mytí rukou. V rámci akce zjistí, co všechno se může stát, když nebudou dodržovat správné hygienické návyky.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se mohou těšit na tradiční jízdy do turisticky atraktivních míst, ale i na některé nové trasy. Vedle ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...

Středočeský kraj chce opět rozjet dotační Fond homogenizace dopravní infrastruktury

Středočeský kraj chce i letos vypsat dotační Fond homogenizace krajské dopravní infrastruktury. V krajském rozpočtu je na fond alokována částka 75 mil ...

Finanční podpora ve výši 10,3 milionů korun míří na rozvoj malých obcí ve Středočeském kraji

Zastupitelé schválili 23 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Na projekty bude ze Středočeského Fondu obnovy venkova využito téměř ...

Strategie pro kulturní a kreativní odvětví Středočeského kraje míří do finále. Zapojit se může každý

Veřejnost má jedinečnou příležitost vyjádřit se ke Strategii Středočeského kraje pro oblast kultury, kulturního dědictví a kulturních a kreativních od ...





Pátek 19.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes