MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Práce na silnici ke kralupskému hřbitovu opět začaly

21.02.2020
Stavební práce na hojně využívané silnici vedoucí směrem k hlavnímu kralupskému hřbitovu, která dál pokračuje do Dolan a Libčic, opět začaly. Oprava vozovky by měla trvat od pondělí 17. února do června letošního roku.
Foto: stredocesky.cz
Samotná stavba byla zahájena 26. srpna loňského roku, přičemž byla doba realizace stanovena na osm měsíců. V období do 13. prosince se stihly opravit tři z celkem pěti navržených a opravovaných úseků. Následovala zimní technologická přestávka, která byla z důvodu dlouhodobých vyhovujících klimatických podmínek již ukončena, a práce na zbývajících dvou úsecích tak mohou pokračovat.

Důvodem zahájení stavebních prací byl fakt, že na počátku této krajské silnice III/24017 došlo po předchozí rekonstrukci k nečekanému poklesu silnice v důsledku soustavného odplavování materiálu zemního tělesa pod hranou vozovky. Tím byla ohrožena nejen samotná silnice, ale především rodinné domky nacházející se těsně pod počátkem vzhůru se vinoucí silnice.

První část silnice vedoucí vzhůru od kralupské křižovatky ulic Bořivojova, Minická a U Hřbitova byla až po první zatáčku opravena již do loňských vánoc. Zimní technologická pauza byla zaviněna především tím, že většina betonárek v období obvykle mrazivých týdnů výrobu betonových směsí dočasně přerušuje.

Odstranění havárie zemního tělesa je zcela a plně v režii Krajské správy silnic Středočeského kraje. Stavbu realizuje českolipská firma SaM, která má se sanacemi klíčových dopravních staveb již mnohaleté zkušenosti. Aktivně spolupracuje v rámci svých možností také město Kralupy.

Díky nečekaně teplé zimě mohly být započaty práce již v pondělí 17. února, a to hned za první ostrou zatáčkou vzhůru se vinoucí silnice.

Stavební dělníci už stihli odstranit asfaltový koberec až na původní kostky. Do další kritické části havarované vozovky budou brzy provedeny vrty pro umístění velkoprůměrových pilot 600 a 800 mm. Dále je zde opět počítáno s důkladnými mikropilotami tahovými a následně na těchto vybudovanými železobetonovými úhlovými stěnami. Pod opravovanou "jarní" částí vozovky za zatáčkou již naštěstí nejsou žádné domy, a proto zde zřejmě bude možno uplatnit svižnější postup.

Bohužel, opravovaná silnice je stále stavbou a je třeba až do odvolání akceptovat objížďku přes celé Kralupy a dále přes obec Debrno.

Celkové náklady na stavbu činí 32 493 340,21 Kč včetně DPH. Jak bylo uvedeno výše, zhotovitelem je stavební společnost SaM silnice a mosty Česká Lípa.
Autor: Středočeský kraj
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se mohou těšit na tradiční jízdy do turisticky atraktivních míst, ale i na některé nové trasy. Vedle ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...

Středočeský kraj chce opět rozjet dotační Fond homogenizace dopravní infrastruktury

Středočeský kraj chce i letos vypsat dotační Fond homogenizace krajské dopravní infrastruktury. V krajském rozpočtu je na fond alokována částka 75 mil ...

Finanční podpora ve výši 10,3 milionů korun míří na rozvoj malých obcí ve Středočeském kraji

Zastupitelé schválili 23 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Na projekty bude ze Středočeského Fondu obnovy venkova využito téměř ...

Strategie pro kulturní a kreativní odvětví Středočeského kraje míří do finále. Zapojit se může každý

Veřejnost má jedinečnou příležitost vyjádřit se ke Strategii Středočeského kraje pro oblast kultury, kulturního dědictví a kulturních a kreativních od ...





Pátek 29.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes