MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Výročí jednodenní operační péče v Neratovicích přinese novinku v podobě plastické chirurgie

29.08.2018
NERATOVICE - Nově zrekonstruované oddělení Jednodenní chirurgické a ortopedické operativy Orthomed s.r.o. v Městské nemocnici Neratovice slaví výročí od svého otevření. Špičkový kolektiv lékařů a sester v čele s primářem oddělení MUDr. Pavlem Dupalem zde pracuje již 2 roky, poslední rok pak v novém. V těchto nových prostorách bylo za uplynulý rok odoperováno celkem 1.263 výkonů, z toho 234 chirurgických (chirurgie funguje v nových prostorách teprve rok) a 1.028 ortopedických.
Operační sál | Foto: orthomed.cz
Na moderním operačním sále, který je vybaven nejnovější technikou, se operovaly zejména laparoskopické operace tříselných a hiátových kýl, žlučníků a operace křečových žil (z chirurgické části), a v případě ortopedie se pak jednalo převážně o artroskopické operace kolenního, ramenního a hlezenního kloubu, náhrady zkřížených vazů, ale také operace drobných kloubů, menší zákroky na kostech (vynětí materiálu po operativní fixaci zlomenin apod.). Tyto výkony byly operovány v 1.138 případů v celkové, nebo svodné anestezii, 178 případů bylo provedeno v lokální anestezii.

Operace v režimu jednodenní chirurgie jsou pro pacienty velmi výhodné. Nejen že si i při krátké hospitalizaci užívají komfortu vlastní koupelny, wi-fi připojení a celkové nadstandardní péče, ale tyto služby také vhodně doplňují léčebnou činnost velkých nemocnic, které jsou v současné době přetížené a projevuje se zde nedostatek kapacity a zdravotnického personálu. Pacient, který si na svůj chirurgický výkon vybere pracoviště jednodenní chirurgie a ortopedie, z tohoto rozhodnutí profituje několika způsoby:

- Krátká doba pobytu v nemocnici - hospitalizace je jen po nezbytně nutnou dobu, většinou pacient přichází v den operace a odchází druhý den ráno.
- Odpadá teoretické riziko nemocničních nákaz
- Krátké čekací doby od první návštěvy pacienta u odborného lékaře do operace.
- Pacientovi je poskytována individuální péče
- Všechny výkony jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami.

Výročí své existence oslaví realizační tým Orthomed s.r.o. mimo jiné také rozšířením obzorů, a to o operace z oboru plastické chirurgie, která bude zahájena v září 2018. Na co se mohou pacientky (a samozřejmě také pacienti) v této oblasti těšit? Především na nového člena lékařského týmu MUDr. Igora Slaninku, plastického chirurga s dlouholetými zkušenostmi v tuzemsku i zahraničí a vedoucího plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, který zde bude provádět široké spektrum estetických výkonů:

- v oblasti obličeje (operace očních víček, aplikace botoxu k odstranění vrásek a proti nadměrnému pocení v lokalizovaných částech těla, facelifty, zvětšení rtů pomocí výplně kyselinou hyaluronovou, modelace ušních boltců)
- plastické operace prsou (klasické modelace, modelace kombinované se zvětšením silikonovými implantáty, zvětšení silikonovými implantáty, zmenšení)
- abdominoplastiku břicha, liposukce

Všechny tyto zákroky budou prováděny v rámci stávajícího nadstandardního oddělení, které nabízí oproti Praze mimo jiné také anonymitu a naprostou diskrétnost, plynoucí z lokality vzdálené půl hodiny cesty z metropole. Péči a operační léčbu v tomto zařízení zabezpečuje zkušený kolektiv lékařů a sester, řada lékařů patří ve svém oboru ke špičce. Vzhledem k specializaci a modernímu vybavení jsou výkony prováděny s co největší profesionalitou. Realizované operace jsou estetického charakteru a nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Plastickou (nebo spíše v tomto případě estetickou) chirurgií lze na viditelných částech těla upravit v podstatě cokoliv, hlavním cílem je, aby tato úprava byla samozřejmě k lepšímu. Mnoha pacientům plastické zákroky pomohou k lepšímu vnímání sama sebe a tedy třeba i k vyššímu sebevědomí. Úpravy jsou z velké části prováděny z estetických důvodů na přání pacientek, které chtějí vypadat mladší a krásnější, ale mohou mít i zdravotní důvody. Příkladem mohou být povislá horní oční víčka, která často způsobují únavu očí (včetně slzení a pálení), zúžení zorného pole a zhoršení dioptrií, dále velká ňadra (díky kterým ženy mohou bolet záda a přispívat k nesprávnému držení těla), ale také volná kůže na břiše po výrazném zhubnutí či těhotenství může být nejen nepříjemná, ale pokud je způsobena rozestupem přímých břišních svalů, může být i nebezpečná kvůli vzniku břišní kýly.

Více informací ohledně poskytovaných služeb a způsobu objednání naleznete na www.orthomed.cz.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...

Středočeský kraj chce opět rozjet dotační Fond homogenizace dopravní infrastruktury

Středočeský kraj chce i letos vypsat dotační Fond homogenizace krajské dopravní infrastruktury. V krajském rozpočtu je na fond alokována částka 75 mil ...





Pátek 26.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes